Ik ga akkoord met de Betalingsvoorwaarden en Annuleringen.

  Maak een afspraak

  Bel mij:
  +31639317107

  Stuur een email:
  info@vurans.nl

  BEHANDELING & BEGELEIDING

  Individuele therapie

  Krijg de regie over je eigen leven terug. Kom weer in je kracht en verwerk zaken die je hierbij belemmeren. Met individuele psychotherapie en coaching bij Vurans bekijken we in een intakegesprek tegen welke problemen je aanloopt en waar je hulp bij nodig hebt. We stellen doelen op en bekijken hoe we je op een effectieve en laagdrempelige manier kunnen helpen.  

  Het vervolg 

  In de vervolggesprekken werken we eraan om de vastgestelde doelen te behalen. We richten ons niet alleen op het oplossen van je problemen, maar samen zorgen we ervoor dat je zelfstandig sterker in het leven staat en beter met verschillende situaties kan omgaan. Meer kwaliteit in je leven brengen, zelfvertrouwen krijgen en sterk in je schoenen staan.  

  BEKIJK TARIEF

  Cognitieve gedragstherapie

  Als het gaat om psychische problemen zoals angsten, depressie, verslavingen, eetstoornissen en meer is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat cognitieve gedragstherapie erg effectief is.  

  Bij gedragstherapie stellen we tijdens een intakegesprek vast welk gedrag en welke gedachten je problemen in stand houden. Je gedrag en handelingen bepalen in veel situaties ook hoe je je voelt. Met deze vorm van therapie en coaching richten we ons vooral op het veranderen van je gedrag. Op deze manier pakken we de psychische problemen bij de kern aan en helpen we je de controle terug te krijgen. 

  BEKIJK TARIEF

  EMDR THERAPIE

  Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van een mens. Vaak worden deze ervaringen op ‘eigen kracht’ verwerkt. Maar dit lukt lang niet iedereen. Soms ontwikkelen deze ervaringen zich tot psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. EMDR therapie kan een effectieve manier zijn om deze psychische klachten te verhelpen.  

  Deze vorm van therapie werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro. De procedure werd verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige, effectieve therapeutische methode.  

  De aanpak en het resultaat van EMDR 

  Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR therapie. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op de kortdurende geprotocolleerde therapievorm reageren. De kans is dus groot dat als het om een eenmalige ingrijpende gebeurtenis gaat je na enkele behandelingen al in staat zal zijn om je dagelijkse bezigheden weer op te pakken.  

  BEKIJK TARIEF

  INDIVIDUELE BEGELEIDING

  Bij individuele begeleiding stellen we samen een behandel- of ondersteuningsplan. Hierin worden op maat haalbare leer- en verbeterdoelen opgenomen. Aan deze doelen wordt structureel en procesmatig gewerkt. Samen met jou wordt op vaste momenten het hulpverleningsproces geëvalueerd en indien nodig worden de doelen bijgesteld.

  Naarmate je situatie verbetert, zal de frequentie van de afspraken afnemen. De afspraken kunnen thuis plaatsvinden, op kantoor, op school, of op het werk. Hiervoor wordt afgestemd met jou afgestemd wat wenselijk en mogelijk is.

  Bij Vurans hechten we veel waarde aan je privacy. Alleen met jouw toestemming kan informatie uitgewisseld worden met andere betrokkenen.

  Begeleiding is ondersteuning gericht op het versterken van zelfredzaamheid, voor mensen met een beperking of psychiatrische problemen. Vurans ondersteunt mensen bij het uitvoeren van alledaagse taken, zodat deze mensen zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

  De vorm die Vurans wil geven is door middel van;

  • Begeleiding thuis: hulp bij het dagelijks leven thuis. Zoals leren het huishouden te doen, hulp bij geldzaken en administratie.
  • Begeleiding en ondersteunen bij het leggen van contacten.
  • Hulp bij het indelen van de dag en het ondernemen van activiteiten.
  • Gezinsondersteuning en opvoedondersteuning.

  BEKIJK TARIEF