Ik ga akkoord met de Betalingsvoorwaarden en Annuleringen.

  Maak een afspraak

  Bel mij:
  +31639317107

  Stuur een email:
  info@vurans.nl

  WMO

  Vergoeding vanuit WMO

  Wie met Vurans aan de slag wil gaan voor een begeleidingstraject heeft een verwijzing nodig om voor een vergoeding in aanmerking te kunnen komen. Dat kan via de WMO, de wet maatschappelijke ondersteuning. Deze wet heeft tot doel om mensen met een beperking of met chronische psychische problemen te ondersteunen bij het zelfstandig wonen en het deelnemen aan de samenleving.

  WMO loket

  Na aanmelding bij het WMO loket van je gemeente, wordt je uitgenodigd voor een persoonlijke gesprek met de WMO consulent. Die maakt op basis van dat gesprek een ondersteuningsplan en geeft groen licht voor deelname aan ons begeleidingstraject.

  Eigen bijdrage WMO

  Gemeenten mogen voor de ondersteuning die zij bieden een eigen bijdrage vragen. Op de website van het CAK kunt u een indicatie krijgen van de hoogte van de eigen bijdrage.

  Sinds 2020 is die bijdrage niet hoger dan € 19,00 per 4 weken. Dat geldt voor iedereen, ongeacht inkomen, vermogen of gebruik. Gemeenten kunnen wel een lagere eigen bijdrage vaststellen. Bijvoorbeeld bij mantelzorg of voor huishoudens met een minimuminkomen.